Fönsterrenovering

Home Fönsterrenovering

Hur identifierar vi en förnyelse?

Innan erbjudandet om arbetsplanen vi självklart en grundlig bedömning av vad som behöver göras.

Nämnda utvärdering består i att verifiera fönsterkittet släppt och/eller det har bildats sprickor i virket. Graden av ruttnande av träet bör mätas.

Efter godkännande av arbetsplanen av klienten, börjar förnyelseprocessen.

Hur vi arbetar efter att ha accepterat arbetsplanen?

Boende meddelas av Fönstria AB per brev hem i brevlådan, att hantverkare kommer att anlända hem till dem, brevet anländer minst tre dagar innan renovering påbörjas.

Arbetet i varje lägenhet förväntas pågå i ca två till fyra veckor.

Dagen då arbetet påbörjas anländer hantverkarna på angiven tid på morgonen för att komma åt lägenheten (nyckel eller på annat sätt tillgång till lägenheten ska förses till hantverkarna enligt överenskommelse). Hantverkarna har fullt ansvar för nycklarna och att lägenheten är låst.

Alla berörda lägenheter besiktigas av Fönstria AB. Dokumentering utförs av eventuella skador och liknande, såsom golvskador, fönsternischer, krossat glas m.m.

Golv och sådant i direkt anslutning till fönstret täcks för att skyddas mot smuts och dylikt som uppstår i samband med renoveringen. Detta område rengörs kontinuerligt under arbetets gång.

Arbetet påbörjas oavsett väderlek. Det är vanligt att vi använder oss av fönsterskärmar i skydd mot väderförhållanden, men vid kallare förhållanden används isoleringsskydd med samma isoleringsförmåga som vanliga fönster. Detta innebär att vi kan utföra arbetet vintertid utan problem!

Ytterbågen demonteras från innerbågen i lägenhetens alla fönsterpartier och skickas till verkstaden där behandlingen påbörjas i enlighet med överenskommelse. Efter renovering målas stommarna i verkstaden.

Efter avslutad renovering målas karmen samt innerbågen, detta görs på ett sätt så den färdigmålade ytterstommen kan monteras färdigrenoverad. I slutmonteringen görs justeringar av beslag, fönsterpassage och skarv.

Slutligen genomförs en egenkontroll och genomgång av arbetet i sin helhet.