OM OSS

Redan som 22:åring fick Freddy Encina sitt första uppdrag som platschef för ett projekt gällande fönsterrenovering på anrika Karlbergs slott. Detta var år 2009 och det blev en vändpunkt för Freddy, grundidén till det som senare kom att bli företaget Fönstria AB väcktes till liv!

Freddy hade redan då utbildning samt flerårig erfarenhet av professionell renovering. Passionen för förädling, förbättring och energibesparing som funnits sedan tidigare växte. Behovet av att utvecklas ökade. Freddys projektledning vid Karlbergs slott fick honom att fundera på hur han skulle kunna ta nästa steg, och då inte bara inom fönsterrenovering, utan också inom energibesparing! Så många vackra föråldrade byggnader med gamla fönster innebär ett enormt energislöseri.

  • Byggnader värda att bevara förtjänar bättre. Möjligheten finns ju, varför implementeras inte lösningen? –

Freddy förstod detta och ville implementera bättre fönster, och då inte bara på Karlbergs slott! Detta ska kunna genomföras i hela Stockholm! Gamla fönster som förbrukat sin roll, som inte längre fyller sin funktion till fullo, de bör i allra högsta grad bytas ut till fönster med energiglas. Ett vetenskapligt utvecklat glas som sparar energi! Lägre energikostnader, ett anpassat elegant utseende, modern teknologi, bevarandet av byggnader vars livslängd förlängs och som dessutom ökar i värde – fördelarna är många! Tänk om man kunde applicera detta runt om i hela Stockholm!

 Passionen och möjligheterna ledde Freddy till att starta Fönstria AB. I ett samarbete med noga utvalda partners och anställda finns nu företaget som fått förtroendet från otaliga kunder i över ett decennium att renovera hem, arbetsplatser och anrika byggnader.

Efter Karlbergs slott:

Freddy fortsatte arbeta som anställd på vad som fortfarande är ett av Sveriges största företag inom fönsterrenovering. Den mångsidige målaren Freddy utvecklade sina kunskaper och specialiserade sig på fönsterrenovering, och startade därför företaget med det fönsterrelaterade namnet: ”Fönstria”. Nu kan Freddy tillsammans med sina professionella medarbetare, erbjuda fantastiska energibesparande lösningar inom fönsterrenovering i Stockholm!

Men det slutar inte där! Freddy utvecklar ständigt nya idéer och lösningar.

Byggnader är värda att bevara men de går inte att jämföra med människors unika värde! Freddy är även uppfinnare av ett skyddsarmband som skyddar inte bara medarbetare utan även eventuella förbipasserande. Det är svårt att förhindra olyckliga oförutsedda händelser. Men det går att begränsa dem!

Erfarenhet säger att mycket oförutsett kan hända på en byggarbetsplats. Men med skyddsarmbandet får du kontroll över dina verktyg på ett bättre sätt.

Ägarens egna ord:

-Jag öppnade mitt företag med syftet att göra Sverige lite bättre, och till viss del har jag lyckas, men jag känner mig inte färdig. Skyddsarmband som minskar olycksfall och energiglas som sparar energi är två viktiga steg i rätt riktning.